Op de bouwkaart staan projecten in verschillende fases. Op de bouwkaart laten we de fases ‘onderzoek’, ‘ontwerp’, ‘voorbereiding’, ‘in aanbouw’ en ‘opgeleverd’ zien. Hieronder leggen we uit wat de verschillende fases betekenen:

In onderzoek
In de onderzoeksfase zijn de eerste ideeën over een bouwplan bekend. De gemeente of de ontwikkelaar is in deze fase in gesprek met de mensen uit de buurt over hoe dit bouwplan er ongeveer komt uit te zien. Dit noemen we participatie. In deze fase kunnen plannen nog veranderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld vanwege uitkomsten van onderzoeken, door de participatie of door de gemeenteraad.

Ontwerp
In de ontwerpfase worden de ontwerpen van het bouwplan verder uitgewerkt. De gemeenteraad, organisaties of mensen die meedoen aan de participatie kunnen een mening geven over het plan. De participatie in deze fase gaat over de details van het toekomstige bouwwerk. Daarna kan de gemeenteraad het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning wijzigen en goedkeuren.

Voorbereiding
In de voorbereidingsfase zijn alle besluiten genomen en wordt de bouw voorbereid.

In aanbouw
Tijdens de in aanbouw fase wordt het project gebouwd.

Opgeleverd
Projecten in de opgeleverd fase zijn af.

Meer informatie over woningbouwprojecten in Leiden.

Wilt u deze kaart gebruiken? Vervang dan in onderstaande code url-van-uw-website.nl met de URL van uw website en voeg deze code toe aan uw website:

<iframe width="100%" height="500" frameborder="0" scrolling="no" src="https://kaart.leiden.nl/woningbouwprojecten?utm_source=url-van-uw-website.nl&utm_medium=iframe&utm_campaign=Woningbouwprojecten-kaart" allow="geolocation"></iframe> 

De informatie op deze kaart wordt met de grootst mogelijke zorg zo actueel, toegankelijk, correct en compleet gehouden. Desondanks kan de informatie soms niet helemaal kloppen met de actuele situatie.

De weergegeven bouwprogramma’s en planningen kunnen in de loop van de tijd wijzigen als gevolg van ruimtelijke planvorming en andere factoren, vooral bij projecten in de fasen Onderzoek en Ontwerp.

Heeft u feedback over de kaart? Laat het ons dan weten.

De gemeente stelt reacties op prijs en doet haar best de stadskaart daarmee te verbeteren. Gebruik het online contactformulier om uw reactie door te geven.