Dit is een informatieve kaart. De regels voor zonnepanelen uit hoofdstuk 7 van de Welstandsnota Leiden zijn via deze kaart weergegeven. Voor de volledige regels gaat u naar www.leiden.nl/zonnepanelen.

Deze kaart is nog in ontwikkeling. Daarom staan binnen het beschermd stadsgezicht van de zuidelijke schil meer panden als Dakvlaktype 1 aangeduid dan in de praktijk het geval is. Heeft u een pand met Dakvlaktype 1 en is het volgens u geen monument? Neem dan contact op met de gemeente om te informeren naar de mogelijkheden.

Binnen het beschermd stadsgezicht is voor het plaatsen van zonnepanelen bijna altijd een vergunning nodig. Ga voor een vergunningcheck naar www.omgevingsloket.nl.
Is uw woning geen monument en heeft u een schuin achterdakvlak dat niet grenst aan de openbare ruimte? Dan is het plaatsen van zonnepanelen op dit dakvlak onder een aantal voorwaarden vergunningsvrij.

 

Deze kaart is een verbeelding van de regels voor zonnepanelen uit hoofdstuk 7 van de Welstandsnota Leiden, versie 2020 op www.leiden.nl/zonnepanelen. Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend.

De informatie op deze kaart wordt met de grootst mogelijke zorg zo actueel, toegankelijk, correct en compleet gehouden. Desondanks kan de informatie soms niet helemaal kloppen met de actuele situatie.

Heeft u feedback over de kaart? Laat het ons dan weten.

De gemeente stelt reacties op prijs en doet haar best de stadskaart daarmee te verbeteren. Gebruik het online contactformulier om uw reactie door te geven.

Wilt u deze kaart gebruiken? Vul dan bij utm_source in waar u deze kaart plaatst. Voorbeelden:

utm_source=jouw.website.nl
utm_source=website.nl
utm_source=nieuwsbrief

Voorbeeld van het embedden van deze kaart in een iframe:

<iframe width="100%" height="500" frameborder="0" scrolling="no" src="https://kaart.leiden.nl/zonnepanelen?utm_source=jouw.website.nl&utm_medium=iframe&utm_campaign=Zonnepanelen"></iframe>